Mag ik mijn tuin orchidee water geven?

Wanneer mag ik mijn orchidee water geven? Dit is een van de meest gestelde vragen met betrekking tot de orchidee-cultuur en dat is ook te verwachten, dit omdat het een heel belangrijk onderdeel is.

tuin orchidee water geven
Het simpele en meest nauwkeurige antwoord zou zijn ‘wanneer de plant het nodig heeft’, maar dit zou helemaal geen hulp zijn als je niet weet wanneer. In de eerste plaats moet u de behoeften van de betreffende orchidee weten, omdat u niet altijd hetzelfde waterschema kunt geven, bijvoorbeeld bij Disa en Cattleya, deze zijn volledig tegenovergesteld!

Hoeveel water geven aan een orchidee?

Zodra u een goed idee heeft van de leefomstandigheden die de orchidee nodig heeft, kunt u het zo goed mogelijk uitvoeren. Met de meeste orchideeën zou het verstandig zijn om het pot mengsel iets te laten opdrogen, vooral met orchideeën met pseudobollen, aangezien deze water hebben opgeslagen. De kans is groter een ​​orchidee te doden in het geval van teveel water dan te weinig water. En met teveel water, bedoelen we de frequentie, niet de hoeveelheid op een bepaald moment. Al je twijfelt, geef dan geen water. Er zijn uitzonderingen hierop en Disa is een van deze, want ze houden altijd van vocht aan de wortels en staan letterlijk in het water!

Een goede manier om te leren wanneer je water moet geven, kan ook met het tillen van de pot en daarbij het gewicht voelen, wanneer de pot licht is, is het tijd om water te geven. Ook het gebruik van doorzichtige potten is een zeer gemakkelijke manier om te zien wanneer je water moet geven. Je kan ook een houten spies gebruiken die je in het potmengsel plaatst, die zal het water op de spies markeren, een goede indicatie of je wel of geen water moet geven. U kunt ook een vinger in het potmengsel plaatsen, of wat ik regelmatig doe, is om de plant zorgvuldig uit de pot te tikken en de mix van de de wortels te inspecteren. Met verloop van de tijd zal je leren wanneer je wel of geen water moet geven, geloof me!

Het is ook goed dat het water dat u gebruikt de omgevingstemperatuur van de kamer heeft, daar waar de orchideeën staan, dit om schokken en schade aan de wortels te voorkomen. Of anders, verwarm het water een beetje, gebruik in ieder geval geen koud water.

Aanbieding!
16.35 13.63
Aanbieding!
Aanbieding!
17.85 14.88

Geef een reactie