Pleione Formosana

De Pleione Formosana is een eeuwigdurende orchidee met een roze-paarse kleur die bloeit in april, mei.

Pleione Formosana – een hoogte tot ongeveer 20-30 cm

Deze orchidee bereikt een hoogte tot ongeveer 20-30 cm en kan zelfs tot -10 °C in een half verlicht deel van uw tuin overleven.

Profiteer van 10% korting op de Pleione Formosana.

Tot middernacht op zondag 15 oktober kunt u de FORMO2017 code gebruiken om 10% minder te genieten van de Pleione Formosana.

Aanbieding!
Aanbieding!
22.35 18.63

Groeien met een Pleione orchidee

De meeste Pleione zijn halfhard en ondersteunen alleen lichte gels (-10°C). Het wordt aanbevolen om ze, ten minste in regio’s met een zeer koude winter, in een planter te bewaren om ze op een beschutte plaats te winteren tegen sterke vorst. Hoewel klein van formaat, hebben deze orchideeën zeer indrukwekkende bloemen in grootte (tot 15 cm) of kleur.

Het planten van mijn orchidee

Deze orchideeën, die alleen lichte gels (-10°C) ondersteunen, kunnen niet in de tuin worden gehouden in gebieden met strenge winters. Het wordt aanbevolen om ze in ieder geval in deze gebieden in een planter te kweken om ze in een vorstvrije omgeving te winteren. Om de ontwikkeling van de nieuwe bollen in de periferie niet te hinderen, moet een tamelijk grote pot (20 cm diameter) worden gekozen.

Deze orchideeën zijn zeer goed bestand tegen hun substraat. Ze bevinden zich allemaal in een eenvoudige universele bodem.

Bollen mogen niet in het substraat worden begraven, maar moeten zo worden geplant dat 1/3 van hun grootte groter is dan compost.

Blootstelling aan de zon

De ideale belichting zal halfschaduw worden weergegeven. Een zonnige plek is niet uit te sluiten, maar dan moet het substraat vanaf de lente en de hele zomer vochtig worden gehouden.
Pleione Formosana Alba

Geef een reactie