Bletilla Striata Blue

Bletilla Blue orchideeën, dit zijn eenvoudige tuin orchideeën met een blauwe kleur en kunnen tot 60-80 cm hoog groeien.

Bletilla Striata Blue

Bletilla Blue is zeer bestendig!

Deze Winterhard (-25°C) orchidee bloeit in Juli. Ze bereiken een hoogte van 60-80 cm wanneer ze in een Halfschaduw deel van uw tuin staan. De Bletilla striata blue komt in een Pot van 1 liter met 1-2 stengels.

Profiteer van 10% korting op de Striata Blue.

Tot middernacht op zondag 29 oktober kunt u de BLUE2017 code gebruiken om 10% minder te genieten van de Bletilla Striata Blue.

Aanplant van de Bletilla striata blue

De Cypripedium gedijen goed in ​​gronden die arm zijn aan organische stof en die goed gedraineerd zijn. Het wordt aanbevolen om de grond met mineraal substraten (minimaal 50%), zoals zand, puzzolaan of lavasteen, te beluchten. Voeg wat fijngemalen dennenschors, compost op basis van bladeren of kokosvezels toe.
Het is belangrijk dat de wortelstokken van Cypripedium niet uitdrogen in de zomer, maar ook niet onder water staan in de winter. De verschillende minerale substraten houden het vocht goed vast in de zomer, terwijl ze een goede drainage bevorderen in de winter.

Blootstelling van de Bletilla striata blue

In de tuin houden de Cypripedium van koele, schaduwrijke of halfschaduwrijke plekken. Blootstelling aan de zon op de heetste uren van de dag is te vermijden.

Bletilla Striata Blue

In de loop van de seizoenen

Tijdens de winter blijft de plant verder bestaan als wortelstok en vereist dan geen speciale bescherming.
De nieuwe scheuten van Cypripedium verschijnen meestal in de loop van de maand april. Eenmaal begonnen, gaat de ontwikkeling van de vegetatie zeer snel; in 3 tot 5 weken is het gebladerte ontloken. De bloei duurt van eind april tot juni. Aan het einde van de zomer wordt het gebladerte geel en verwelkt alvorens volledig te verdwijnen. De Cypripedium gaan dan in winterrust.
Door de jaren en opeenvolgende cycli van groei en rustperiodes heen worden de Cypripedium sterker maar vermenigvuldigen zich ook door de jaarlijkse verschijning van nieuwe loten.

Geef een reactie