Epipactis gigantea “Serpentine Night”

Deze eeuwigdurende orchidee, geelachtig oranje en paars-rood van kleur, bloeit in de zomer (juni, juli, augustus) en bereikt een hoogte van 70-100 cm.

Serpentine Night: een krachtige orchidee

Idealiter zou deze orchidee moeten worden geplant in een deel van de tuin met deels zon en deels schaduw. Hij kan temperaturen overleven tot -20 °C.
Hij wordt geleverd in een pot van 1 liter in de vorm van een volwassen plant (2-3 stammen), klaar om te bloeien gedurende het jaar.

November promotie: 10% korting op de “Serpentine Night”

Tot middernacht op zondag 5 November kunt u de NIGHT2017 code gebruiken om 10% minder te genieten van de Serpentine Night.

Een kleurrijke orchidee!

Aanplant van de Epipactis gigantea Serpentine Night

De Cypripedium gedijen goed in ​​gronden die arm zijn aan organische stof en die goed gedraineerd zijn. Het wordt aanbevolen om de grond met mineraal substraten (minimaal 50%), zoals zand, puzzolaan of lavasteen, te beluchten. Voeg wat fijngemalen dennenschors, compost op basis van bladeren of kokosvezels toe.
Het is belangrijk dat de wortelstokken van Cypripedium niet uitdrogen in de zomer, maar ook niet onder water staan in de winter. De verschillende minerale substraten houden het vocht goed vast in de zomer, terwijl ze een goede drainage bevorderen in de winter.

Serpentine Night

Blootstelling van de Epipactis gigantea Serpentine Night

In de tuin houden de Cypripedium van koele, schaduwrijke of halfschaduwrijke plekken. Blootstelling aan de zon op de heetste uren van de dag is te vermijden.

In de loop van de seizoenen

Tijdens de winter blijft de plant verder bestaan als wortelstok en vereist dan geen speciale bescherming.
De nieuwe scheuten van Cypripedium verschijnen meestal in de loop van de maand april. Eenmaal begonnen, gaat de ontwikkeling van de vegetatie zeer snel; in 3 tot 5 weken is het gebladerte ontloken. De bloei duurt van eind april tot juni. Aan het einde van de zomer wordt het gebladerte geel en verwelkt alvorens volledig te verdwijnen. De Cypripedium gaan dan in winterrust.
Door de jaren en opeenvolgende cycli van groei en rustperiodes heen worden de Cypripedium sterker maar vermenigvuldigen zich ook door de jaarlijkse verschijning van nieuwe loten.

Geef een reactie